LED nauha keittiöön

14.9.2020 | mak-admin

Led nauha keittiöön tarjoaa kirkkaan työvalaistuksen lisäksi myös illanistujaisiin soveltuvaa, tunnelmmallista valoa.

Keittiössä ei valmisteta ainoastaan hyvää ruokaa, vaan se on yksi kodin monikäyttöisimmistä huoneista, jossa istutaan usein iltaa perheen ja lähimmäisten kanssa, samalla kun arjessa toimitetaan erilaisia keittiöaskareita. Ja voipa keittiönpöydän tai työtilojen ääressä tehdä paljon muutakin, kuten kutoa tai tehdä tarvittaessa jopa läksyjä tai etätöitä!

Keittiö on kodin toiminnallisuuden sydän

Keittiö onkin monen kodin toiminnallinen sydän, jossa perhe kokoontuu yhteen päivittäin. Siksi keittiön käyttötarkoitukset vaihtelevat suuresti erilaisten asujien asettamien tarpeiden mukaan. Myös esimerkiksi ikääntyminen voi vaikuttaa näköön, jonka vuoksi keittiössä kaivataan entistäkin kirkkaampaa valoa. Näin ollen keittiössä usein tarvitaankin perinteisten valaisinten lisäksi entistä tarkempaa ja täsmällisempää sekä hyvin tasaisen kirkasta työvalaistusta.

Tarve monipuoliselle työvalolle

Kaikkia keittiötiloja siis yhdistää se, että niihin kaivataan aina erittäin hyvää ja tilanteeseen kuin tilanteeseen soveltuvaa, monipuolista valaistusta. Ja vaikka markkinoilla on tarjolla toinen toistaan upeampia design valaisimia, tarjoaa yksinkertainen ja edullinen LED nauha keittiöön yhden monipuolisimmista ja monikäyttöisimmistä valaistuksista — LED nauha kun taipuu niin luonnonvaloa vastaavaan kirkkaaseen työvalaistukseen, kuin myös halutessasi himmennyksen avulla tunnelmallisiin illanistujaisiin. Ja voithan aina lopuksi täydentää keittiön sisustuksen myös täydellisellä design valaisimella.

Keittiön yleisvalaistus

Pääasiassa keittiössä valmistetaan ruokaa ja tehdään useita, hyvinkin paljon tarkkuutta vaativia arkiaskareita. Näin ollen keittiöön on ensisijaisen tärkeää saada aikaan hyvä työ- ja yleisvalaistus. Myös siivouksen ja mahdollisen muun työnteon kannalta tasainen yleisvalo on suositeltavaa. Paras valaistus onnistuu esimerkiksi joko yhden pidemmän LED nauhan avulla tai useamman lyhyemmän pätkän avulla. Nauhoja kun on helppo hankkia aina tarvittavan pituuden mukaan.

Välitilaan kirkasta LED nauhaa

Myös keittiön välitilaan on saatava kirkasta valoa, sillä tilassa työskennellään usein esimerkiksi terävien veitsien ja kuumien ruokien kanssa, jolloin riittävä valaistus on jopa turvallisuuskysymys. Myös työtason valaistukseksi soveltuu parhaiten kirkasta ja tasaista valoa tarjoava LED nauha. Helposti asennettava nauha kiinnitetään yleensä yläkaapistojen alle erillisen alumiiniprofiilin avulla, joka piilottaa sen katseilta. Kannellinen alumiiniprofiili myös suojaa LED-valoja sekä ehkäisee niiden liiallista häikäisyä.

Upotettavat LED paneelit ja spotit

Upotettava LED paneeli tarjoaa myös erittäin hyvän vaihtoehdon keittiön valaisemiseen. Tällöin käden käänteessä asennettavat paneelit tulisi sijoittaa 1,5 metrin välein toisistaan, jotta valoa riittää tasaisesti koko keittiön osalta. Vaihtoehtoisesti myös LED spotit soveltuvat keittiön tehokkaaseen valaisuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *